© Frederik Buyckx

In de Sint-Pietersabdij opent op vrijdag 17 mei de nieuwe foto-expo Wolf. Documentairefotograaf Frederik Buyckx trok als een eenzame spoorzoeker door verlaten berglandschappen op zoek naar de spanning tussen schoonheid en gevaar.

 

 

Frederik Buyckx studeerde fotografie aan het KASK in Gent en werkte een tijdlang als freelance fotograaf voor verschillende media. Sinds 2017 focust hij zich op documentaireprojecten op de lange termijn, met ettelijke internationale prijzen tot gevolg. De foto-expo Wolf, van 17 mei tot 18 augustus 2024 in de Sint-Pietersabdij, is een van de hoogtepunten.

 

 

In de foto-expo zien bezoekers het resultaat van Buyckx' talloze omzwervingen door ongerepte oorden en onherbergzame plekken op zoek naar beelden waar schoonheid en gevaar samenvallen. De expo is hét uitgangspunt voor gesprekken over thema's zoals vrijheid, gevaar, natuur, schoonheid, comfort, angst.

 

Isolatie is de sleutel om de kracht van de natuur te ervaren. Het is door jezelf zo kwetsbaar mogelijk op te stellen dat je je zintuigen op hun best gaat gebruiken en je oerinstinct aangesproken wordt.Frederik Buyckx
 
Deze expo is een knappe opvolger in de traditie van sterke fototententoonstellingen in de Sint-Pietersabdij. Na tien jaar de wereld rondreizen is Frederik Buyckx met Wolf weer thuisgekomen in Gent.Sami Souguir, schepen van Cultuur
 

De expo is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 18 uur. Voor gezinnen met kinderen is er een kinderparcours. Bij de expo hoort ook een hardcover met beelden. Dat fotoboek is uitgegeven door Hannibal Books en te koop in de Sint-Pietersabdij.